miércoles, 14 de enero de 2015

Unitat 1. Fitxa 5: Interacció home/temps/clima

LLEGEIX AMB ATENCIÓ:

-Des de l'inici dels temps, moltes activitats humanes han estat condicionades pel temps atmosfèric: activitats d'oci a l'aire lliure, esports, agricultura, assentaments humans, etc. D'aquí que els costums, festes o la llengua popular de tots els pobles hi guardi una relació molt estreta, amb contínues referències.

Algunes de les influències humanes sobre la natura poden comportar o comporten variacions en el clima, ja sigui global, de tota la Terra, ja sigui a petita escala, en una zona molt concreta. La desforestació, els incendis forestals, l'efecte hivernacle, les explosions nuclears, la pluja àcida, o el deteriorament de la capa d'ozó poden alterar o alteren la climatologia de la Terra, moltes vegades amb conseqüències desastroses per a l'home.

Els científics continuen investigant quins són els elements bàsics amb què l'home altera el clima. Però per ara, una cosa és clara: des de la Revolució Industrial fins als nostres dies la nostra relació amb el medi ambient, embrutant-lo, contaminant-lo, perjudicant-lo en definitiva, no hi ha ajudat gens.

No hay comentarios:

Publicar un comentario